Meer dan 200 bezwaarschriften tegen komst McDonald’s naar Hilversum

Hilversummers maken bezwaar tegen de komst van een ‘mega-mac’ naar de plaats door de te verwachte toename van autoverkeer

Fastfood - De gemeente Hilversum heeft meer dan 200 bezwaarschriften ontvangen tegen de komst van een McDonald’s met McDrive op de Vreelandseweg in de Gooise plaats.

Inwoners van Hilversum konden tot 11 augustus bij de gemeente hun mening kenbaar maken over de komst van het fastfoodrestaurant. Al meer dan een jaar houdt de eventuele komst van de Amerikaanse restaurantketen naar Hilversum de gemoederen in de plaats bezig. Volgens de Gooi en Eemlander zou het gaan om een ‘mega-McDonald’s’ van zo'n 600 vierkante meter met 75 parkeerplaatsen. Het bekende blauwe pand aan de Vreelandseweg, waarin voorheen het Nederlandse hoofdkantoor van tabaksproducent Japan Tobacco International Company zat, zou worden afgebroken om plaats te maken voor een  vestiging van McDonald’s inclusief McDrive.

Drukte
Omwonenden vragen het gemeentebestuur van Hilversum McDonald’s geen vergunning te verlenen om een vestiging aan de rand van de plaats te openen. Omwonenden maken vooral bezwaar tegen de komst van de ‘mega-mac’ door de te verwachte toename van het autoverkeer. De rotonde Vreelandseweg-Diependaalselaan is bijzonder druk, met name tijdens de ochtend- en avondspits, en volgens de bezwaarmakers zou dat met de komst van de McDonald’s nog erger worden. Ook zou de in- en uitrit van de rotonde naar de beoogde locatie niet geschikt zijn voor een drukbezocht fastfoodrestaurant. Andere bezwaren die worden genoemd zijn het toenemende lawaai, zwerfafval, hangjongeren en stankoverlast. Hilversum is met ruim 88.000 inwoners de grootste plaats van het Gooi en telt één vestiging van McDonald’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk