Meer eventruimte in Muntgebouw door vertrek Nederlandse Munt

Het rijksmonument Muntgebouw behoort tot de mooiste gebouwen van Utrecht

Evenementen – Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht breidt vanaf april 2020 fors uit door de toevoeging van een aantal productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM).

De fabriekshallen waar nu nog munten worden geslagen worden omgetoverd tot inspirerende ruimtes voor congressen en evenementen. De hoge en grote zalen bieden plaats aan 400 personen. In combinatie met diverse extra (sub-)ruimtes, een grote ontvangsthal en een extra binnenplaats biedt het Muntgebouw straks fors meer mogelijkheden voor events.

Unieke ruimtes

De ruimtes die worden vrijgegeven zijn tot op heden enkel toegankelijk voor medewerkers van de KNM en worden strikt beveiligd. Er vindt de productie plaats van onder andere de euro- en herdenkingsmunten. ‘’Wij zijn bijzonder blij dat we onze imposante locatie kunnen uitbreiden met deze waardevolle en historische ruimtes”, aldus pandbewaarder Adriaan Derksen. Derksen is tevens mede-eigenaar van The Attention Group, die naast het Muntgebouw ook al enkele jaren zeer succesvol evenementenlocaties Mariënhof Amersfoort en Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen exploiteren.

Uitbreiding biedt kansen op vele vlakken. Er wordt druk nagedacht over cateringconcepten perfect passend bij de nieuwe ruimtes. Muntgebouw Utrecht is een bekende en vooraanstaande congres- en evenementenlocatie in het centrum van Utrecht. De locatie biedt straks plek aan zeker 1200 personen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek