Menken start landelijke distributie door groei online

LogistiekDankzij de sterke groei in het aantal online-bedrijven start Leen Menken Foodservice Logistics met één landelijk netwerk voor de distributie koel- en diepvriespakketten. Met die uitbreiding heeft Menken een compleet distributiemodel voor de zakelijke markt.

Leen Menken Foodservice Logistics startte pas drie jaar geleden met e-commerce distributie. Het distributiemodel stond toen nog in de kinderschoenen. Inmiddels is Menken sterk gegroeid mede dank zij successen als Hello Fresh waarvoor het bedrijf de distributie verzorgd. Om een landelijk dekkend netwerk als dit op te zetten zijn ervaring en volume de minimale vereisten. Volgens Menken zijn beide zaken van toepassing op het bedrijf.

Onlangs bracht ook ‘Geschenkbezorgen.nl’ haar logistiek onder bij Menken. Dit is webwinkel die geschenken, als bloemen, fruitmanden, taarten, wijn, champagne, bierpakketten en bonbons/chocolade bezorgt als cadeau. De chauffeurs op de wagen van Menken worden aangestuurd door tablets met routeinformatie, telefoonnummers en bezorginstructies. De chauffeur zijn vanaf afstand te traceren zodat de klant ook geïnformeerd wordt over het bezorgmoment.

Naast fulfilment en last mile distributie voor webshops verzorgt Menken vanuit het distributiecentrum in Zoetermeer al bijna 30 jaar warehousing- en foodservice logistiek voor grote fastfoodketens, cateraars en retailers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek