Menken wil groot worden in E-commerce en fijnmazige distributie

IndustrieMenken Foodservice Logistics verwacht binnen 5 jaar 100. 000 adressen per week te gaan bezoeken. Het bedrijf wil uitgroeien tot een belangrijke dienstverlener in de fijnmazige distributie voor webshops.

Oprichter en directeur Leen Menken is er van overtuigd dat de toekomst van zijn bedrijf ligt op het terrein van de E-commerce.

Sinds begin juli is de Vegetariche Slager met de webshop klant bij Menken. Daarnaast beheert het bedrijf ook online-initiatieven als De Krat (lokaal gekweekte groente en fruit), Streekbox (producten voor drie warme maaltijden) en Madaga (biologische babyvoeding). Particulieren die bij deze webshops artikelen bestellen worden door het foodservicebedrijf bezorgd. Menken haalt momenteel ongeveer 10 procent van de omzet uit online bezorgingen.

Als de verwachting van 100.000 adressen per week realiteit wordt, betekent het dat Menken op dat moment de helft van de omzet uit de online-activiteiten haalt. Dat die verwachting realistisch is, is volgens Menken op te maken uit het feit dat steeds meer foodketens naar Nederland komen die restaurants openen “Maar ook via internet bestellingen noteren voor zowel consumenten thuis als voor bijvoorbeeld kleine kantineszeg maar business-to-small business,” aldus Menken.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek