Februari en maart met 50% korting eten in restaurants op tweede editie IENS Festival

Naast Nederland wordt het Festival gelijktijdig gehouden in Italië, Zweden en Denemarken

Horeca - Na de volgens restaurantbeoordelingssite IENS succesvolle eerste editie van het IENS Festival, kunnen in februari en maart consumenten opnieuw bij honderden restaurants in Nederland zeer voordelig eten.

Van 15 februari tot en met 31 maart geven honderden restaurants in heel Nederland opnieuw 50% korting op de rekening aan gasten die reserveren via iens.nl of de IENS app. Tijdens de eerste editie ontvingen de aangesloten restaurants gemiddeld vijf keer meer reserveringen dan in de periode ervoor. Daarnaast ontvangen deelnemende restaurants twee keer zoveel reserveringen na het Festival vergeleken met daarvoor. Zes weken lang nodigt IENS gasten, door middel van een online promotie, uit om hun culinaire grenzen te verleggen tijdens een diner. Hierbij profiteren ze van de beste restaurantervaring voor de helft van de prijs op de totale rekening. Restaurateurs krijgen via het IENS Festival kans om nieuwe gasten aan te trekken en te laten kennismaken met hun restaurant. IENS wil hiermee het voordeel aantonen van online zoeken en het direct reserveren van een tafel. De gast profiteert van het beste aanbod. Naast Nederland wordt het Festival ook gelijktijdig in Italië, Zweden en Denemarken gehouden.

Uitproberen
“Het IENS Festival is een zeer succesvol online evenement dat we twee keer per jaar herhalen naar grote tevredenheid van de gasten en deelnemende restaurants”, zegt regional manager Almir Ambeskovic van IENS. “Gasten kunnen voor een gereduceerd tarief nieuwe keukens uitproberen en voor restauranthouders is het een unieke marketingtool. Hierbij doet IENS de investering voor de landelijke campagne en krijgen restaurateurs via het IENS Festival de kans om nieuwe gasten kennis te laten maken met hun keuken.” De meest geboekte keukens tijdens het afgelopen IENS Festival waren de Internationale keuken (17%), de Griekse keuken (16%) en de Franse keuken (12%).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk