Mocca d'Or neemt Santas Koffie over

Koffie - Koffiebranderij Mocca d’Or heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Na de laatste jaren autonoom een stevige groei te hebben gekend, versterkt Mocca d’Or hiermee haar positie in de Out of Home koffiemarkt.

Naast de ambachtelijk geroosterde Mocca d’Or koffies, volgens uniek Slowroast procedé, en het Earth Coffee concept voor de horecamarkt en koffiespeciaalzaken, krijgt Mocca d’Or met het MVO concept van Santas onder meer een belangrijke positie in het segment bedrijven. Santas Koffie zal als autonoom bedrijf worden voortgezet onder leiding van Mocca d’Or eigenaar Wouter Jansen van Velsen. Santas oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren betrokken bij het bedrijf.

Santas Koffie bestaat sinds 1988 levert topkwaliteit koffie voor op het werk en in de horeca, volgens een uniek duurzaamheidsconcept. Alle koffies zijn verpakt in trendy duurzame blikken en houten kratten. Deze materialen worden keer op keer hergebruikt. Santas Koffie is biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

De branderij van Mocca d'Or heeft een lange traditie in het ambachtelijk branden en aan de man brengen van kwaliteitskoffie. In 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle, heeft het zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de Nederlandse koffiemarkt.

In 2010 is het bedrijf overgenomen door Wouter Jansen van Velsen en sindsdien is het ingrijpend veranderd en doorontwikkeld. Door de groei van het merk Mocca d’Or en de succesvolle lancering van onder andere het Earth Coffee concept, uitbreiding met Koffie- en Thee Speciaalzaak het Konkeltje en het theemerk Jasili Bloomingteas, is Mocca d’Or een top 10 speler in de Nederlandse markt geworden.

Bron: Mocca d’Or

Auteur: Steffen van Beek