Mosselseizoen officieel van start

Opening Mosselseizoen werd gedaan door mosselen met een onderzeeboot op te vissen

Horeca - Het Zeeuwse mosselseizoen is gisteren op spectaculaire wijze geopend, door de nieuwe oogst met de Nederlandse onderzeeboot Drebbel bij het Zeeuwse Yerseke boven water te halen. Hiermee is enkele weken later dan gebruikelijk het mosselseizoen van start gegaan.

Op de bodem van de Oosterschelde – op een bij laagwater drooggevallen zandplaat – lieten zo’n 100 mosselliefhebbers zich de nieuwe oogst smaken. “Het Zeeuwse mosselseizoen gaat van start met jonge, goedgevulde mosselen”, aldus Nico van Zantvoort van de Nederlandse Mosselveiling.

Mosselkwekers en mosselhandelaren moesten dit jaar enkele weken langer wachten tot de Zeeuwse mosselen rijp waren. Liefhebbers werden de afgelopen weken voornamelijk bediend met mosselen uit de Duitse Waddenzee en de Ierse en Engelse baaien. Addy Risseeuw, voorman van de Zeeuwse mosselkwekers: “Mosselen zijn een natuurproduct. De ene keer word je al vroeg in het seizoen blij verrast met een mossel van uitzonderlijke kwaliteit, zoals twee jaar geleden. Dit jaar is dat later. Het is en blijft gissen naar de reden. Is het de winter die langer aanhield? Niemand die het weet.”

Bron: Nederlands Mosselbureau

Auteur: Steffen van Beek