Nationale Week Zonder Vlees start met ruim 50.000 deelnemers


Campagne –De Nationale Week Zonder Vlees is maandag van start gegaan met ruim 50.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om de hele week geen vlees te eten. Dat meldt de stichting achter de Week Zonder Vlees. Volgens de organisatie hebben zich supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten zich aangesloten bij het initiatief. De ‘officiële aftrap’ van de week vond plaats door de opening van de pop-up store op Utrecht Centraal door wethouder Lot van Hooijdonk. De locatie vormt het hart van de campagne en het loket voor consumenten om naartoe gaan met vragen en opmerkingen. Minder vlees De Nationale Week Zonder Vlees, in het leven geroepen door Isabel Boerdam, beleeft een tweede editie. En deze editie laat zien dat het mogelijk is om Nederland stil te laten staan bij een week waarin er minder vlees wordt gegeten. Grote supermarkten en vele producenten hebben zich inmiddels aangesloten en ook cateraar en restaurants. Maar liefst 531 restaurants bieden een speciaal vegetarisch aanbod aan en 967 bedrijven besteden er aandacht aan in de bedrijfskantine. Daarnaast 132 scholen, die gebruik maken van het speciaal ontwikkeld lespakket en 209 pompstations die een vegetarische snack aanbieden langs de snelweg. Veder doen volgens de initiatiefnemers 12 gemeenten mee en 2 provincies dragen de campagne een warm hart toe. Dit gecombineerd met de 50.000 getelde deelnemers (inclusief 12 Tweede Kamerleden), is een duidelijke groei ten opzichte van de eerste editie vorig jaar. Bron: @FoodClicks Campagne –De Nationale Week Zonder Vlees is maandag van start gegaan met ruim 50.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om de hele week geen vlees te eten. Dat meldt de stichting achter de Week Zonder Vlees. Volgens de organisatie hebben zich supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten zich aangesloten bij het initiatief. De ‘officiële aftrap’ van de week vond plaats door de opening van de pop-up store op Utrecht Centraal door wethouder Lot van Hooijdonk. De locatie vormt het hart van de campagne en het loket voor consumenten om naartoe gaan met vragen en opmerkingen. Minder vlees De Nationale Week Zonder Vlees, in het leven geroepen door Isabel Boerdam, beleeft een tweede editie. En deze editie laat zien dat het mogelijk is om Nederland stil te laten staan bij een week waarin er minder vlees wordt gegeten. Grote supermarkten en vele producenten hebben zich inmiddels aangesloten en ook cateraar en restaurants. Maar liefst 531 restaurants bieden een speciaal vegetarisch aanbod aan en 967 bedrijven besteden er aandacht aan in de bedrijfskantine. Daarnaast 132 scholen, die gebruik maken van het speciaal ontwikkeld lespakket en 209 pompstations die een vegetarische snack aanbieden langs de snelweg. Veder doen volgens de initiatiefnemers 12 gemeenten mee en 2 provincies dragen de campagne een warm hart toe. Dit gecombineerd met de 50.000 getelde deelnemers (inclusief 12 Tweede Kamerleden), is een duidelijke groei ten opzichte van de eerste editie vorig jaar. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Take away Who Ayam start in Creative Valley Utrecht CS

Formulenieuws – Take away formule Who Ayam opent binnenkort de deuren aan de Smakkelaarshoek in Utrecht. Who Ayam is een nieuw horecaconcept met een focus op gezond en voedzaam comfort food. Het winkelpand waar de formule zich vestigt, is onderdeel van het multicomplex Creative Valley Utrecht CS, dat onderdeel uitmaakt van stationsgebied Oost.

Lees bericht


Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht

Isabel Boerdam onderscheiden met Jaap Lagerweij Young Talent Award

Verkiezing - Isabel Boerdam van Green Food Lab (en initiatiefneemster van De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel) is op het Nationaal Food Congres in het Scheveningse Kurhaus onderscheiden met de Jaap Lagerweij Young Talent Award. De Jaap Lagerweij Young Talent Award is een initiatief van het Nationaal Food Congres.

Lees bericht

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht


Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Campagne – De Nationale Week Zonder Vlees, het initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten, krijgt vanaf 2023 een Europees tintje. Dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’ kan de campagne uitgebreid worden naar het buitenland. Het eerste land is België, waar de week in oktober 2023 wordt gehouden. Daarna volgen andere Europese landen.

Lees bericht

De Pindakaaswinkel opent eerste winkels op NS stations

Formulenieuws – De pop-upwinkel op Utrecht CS is de eerste locatie van De Pindakaaswinkel, daarna volgt Amsterdam Centraal Station voor een periode van 5 weken. Naast de 18 locaties in de binnensteden heeft de speciaalzaak straks ook vestigingen op Nederlandse treinstations.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid