Nationale Week Zonder Vlees start met ruim 50.000 deelnemers

Pop-up store Week Zonder Vlees wordt geopend door Lot van Hooijdonk en initiatiefneemster Isabel Boerdam

Campagne –De Nationale Week Zonder Vlees is maandag van start gegaan met ruim 50.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om de hele week geen vlees te eten. Dat meldt de stichting achter de Week Zonder Vlees.

Volgens de organisatie hebben zich supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten zich aangesloten bij het initiatief. De ‘officiële aftrap’ van de week vond plaats door de opening van de pop-up store op Utrecht Centraal door wethouder Lot van Hooijdonk. De locatie vormt het hart van de campagne en het loket voor consumenten om naartoe gaan met vragen en opmerkingen.

Minder vlees

De Nationale Week Zonder Vlees, in het leven geroepen door Isabel Boerdam, beleeft een tweede editie. En deze editie laat zien dat het mogelijk is om Nederland stil te laten staan bij een week waarin er minder vlees wordt gegeten. Grote supermarkten en vele producenten hebben zich inmiddels aangesloten en ook cateraar en restaurants. Maar liefst 531 restaurants bieden een speciaal vegetarisch aanbod aan en 967 bedrijven besteden er aandacht aan in de bedrijfskantine. Daarnaast 132 scholen, die gebruik maken van het speciaal ontwikkeld lespakket en 209 pompstations die een vegetarische snack aanbieden langs de snelweg. Veder doen volgens de initiatiefnemers 12 gemeenten mee en 2 provincies dragen de campagne een warm hart toe. Dit gecombineerd met de 50.000 getelde deelnemers (inclusief 12 Tweede Kamerleden), is een duidelijke groei ten opzichte van de eerste editie vorig jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek