Nederland krijgt in juli ‘Week van de Zomergans’


Vlees - Om wilde ganzenvlees in Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten, wordt in juli de ‘Week van de Zomergans’ gelanceerd. In deze week zetten verschillende restaurants de wilde zomergans op het menu. Als aftrap van de week vindt op 27 juni een proeverij plaats bij ROC Elandstraat Amsterdam door chefs-koks van onder meer Restaurant Mos, Le Garage en Hemingway’s Beach. De chefs worden uitgedaagd om de gans te bewerken tot ‘culinaire creaties’. Wilde ganzen worden in Nederland geschoten om de overlast die de vogel aan grasland en natuur veroorzaakt in te dammen. De wilde gans vindt nog weinig de weg naar het etensbord, doordat het als culinair product vrij onbekend is. Restaurants in Utrechts, Noord- en Zuid-Holland doen mee aan de ‘Week van de Zomergans’ en zetten gerechten op basis van wilde gans op de menukaart. Bron: Laag Holland/@FoodClicks

Vlees - Om wilde ganzenvlees in Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten, wordt in juli de ‘Week van de Zomergans’ gelanceerd. In deze week zetten verschillende restaurants de wilde zomergans op het menu. Als aftrap van de week vindt op 27 juni een proeverij plaats bij ROC Elandstraat Amsterdam door chefs-koks van onder meer Restaurant Mos, Le Garage en Hemingway’s Beach. De chefs worden uitgedaagd om de gans te bewerken tot ‘culinaire creaties’. Wilde ganzen worden in Nederland geschoten om de overlast die de vogel aan grasland en natuur veroorzaakt in te dammen. De wilde gans vindt nog weinig de weg naar het etensbord, doordat het als culinair product vrij onbekend is. Restaurants in Utrechts, Noord- en Zuid-Holland doen mee aan de ‘Week van de Zomergans’ en zetten gerechten op basis van wilde gans op de menukaart. Bron: Laag Holland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid