Nederland prominent aanwezig op World Expo

Overview Holland Paviljoen

Expo – Nederland is prominent aanwezig op de World Expo 2015 in Milaan. De expositie, die van 1 mei tot en met 31 oktober 2015 loopt, heeft dit keer als thema ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’. De expositie wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt miljoenen bezoekers. Nederland is één van de 144 deelnemende landen.

Het Nederlandse bedrijfsleven presenteert zich in een vrolijk, kermisachtig paviljoen met het thema Share Grow Live. Nederland is een wereldspeler op het gebied van voedselproductie, distributie en consumptie en tijdens de World Expo wordt deze kennis met de rest van de wereld gedeeld. Want, volgens de organisatoren kan alleen een wereldwijde samenwerking ervoor zorgen dat we optimaal gebruik maken van onze planeet, op een duurzame wijze. 

Het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2015 is opgebouwd als een zomers festival met verschillende gekleurde tenten, zitplekken en foodtrucks waar vermaak en serieuze onderwerpen op een unieke manier gecombineerd worden. In verschillende festivaltenten en in een gebouw in de vorm van een kas laat Nederland zien waarom het wereldleider is in veel agrarische en agro-industriële sectoren. Bovendien is te zien hoe ons land omgaat met vraagstukken als voedselveiligheid, ecosystemen, biodiversiteit, dierenwelzijn, genetische modificatie en  de toepassing van nanotechnologie.

De Stichting World Expo Milaan 2015 leidt de Nederlandse inzendingen. Deze stichting wordt gesteund door de rijksoverheid, de gemeente Rotterdam en diverse andere regionale en lokale overheden, VNO-NCW, MKB Nederland en Europe Council - de Europa divisie van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) - en tientallen bedrijven en instellingen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek