Nederlandse hotels vragen om actie van ACM

HotellerieNederlandse hotels willen minder contractuele eisen krijgen opgelegd door boekingsites. De hoteliers roepen onder aanvoering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de ACM op om actie te ondernemen.

De hotels en KHN worden gesterkt door een uitspraak van de Duitse kartelwaakhond. Die oordeelde dat Booking.com in Duitsland niet langer de laagste prijs- en gunstige boekingsvoorwaarden mag opeisen bij de hoteliers. Hierdoor zal meer marktwerking ontstaan en komt er voor consumenten meer transparantie in prijzen voor hotelkamers. KHN wil ook dat hoteliers minder contractuele eisen krijgen opgelegd door boekingsites. Voor consumenten betekent dit betere prijzen en voorwaarden. Het maakt het direct boeken bij een hotel ook een stuk aantrekkelijker. KHN gaat de ACM vragen om de uitspraak van zijn Duitse collega te bestuderen en om soortgelijke acties te ondernemen voor de Nederlandse hotelmarkt.

Touwtjes
KHN oefent al enige tijd druk uit om de hotelmarkt in Nederland weer eerlijk te krijgen. Een vergelijkbare uitspraak in Nederland zou hoteliers ook in ons land de touwtjes terug in handen geven. “De contracten met boekingsites worden door hoteliers als verstikkend ervaren. Veel hoteliers ervaren bijvoorbeeld de beste prijsgarantie aan boekingssites als mededingingsverstorend”, aldus KHN in een persschrijven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Martijn Louws