Nederlandse “ruige” koks achter het fornuis in Parijs


Festival - Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs. Omnivore is een jaarlijks terugkerend festival voor foodies dat in Parijs en in andere wereldsteden wordt georganiseerd. Nederland is dit jaar verkozen tot gastland. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door het festival uitverkozen om in gastronomie-land Frankrijk voor het voetlicht te treden. De organisatie van het festival spreekt vol lof over de nieuwe generatie Nederlandse chefs, die ze als ‘ruig’ bestempelen en benoemde Nederland tot gastland. Niet alleen topchefs treden aan op het festival. Ook Samuel Levie & Geert van Wersch (Brandt & Levie), Marike van der Werff (Abraham Kef), Wouter Bosch (Rosalia’s Menagerie) en Andrew Nicholis (Pulitzer) zijn uitgenodigd om presentaties te geven. De één produceert biologische worst, de ander is gespecialiseerd in geraffineerde kazen of maakt cocktails achter de bar. Bron: NBTC Festival - Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs. Omnivore is een jaarlijks terugkerend festival voor foodies dat in Parijs en in andere wereldsteden wordt georganiseerd. Nederland is dit jaar verkozen tot gastland. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door het festival uitverkozen om in gastronomie-land Frankrijk voor het voetlicht te treden. De organisatie van het festival spreekt vol lof over de nieuwe generatie Nederlandse chefs, die ze als ‘ruig’ bestempelen en benoemde Nederland tot gastland. Niet alleen topchefs treden aan op het festival. Ook Samuel Levie & Geert van Wersch (Brandt & Levie), Marike van der Werff (Abraham Kef), Wouter Bosch (Rosalia’s Menagerie) en Andrew Nicholis (Pulitzer) zijn uitgenodigd om presentaties te geven. De één produceert biologische worst, de ander is gespecialiseerd in geraffineerde kazen of maakt cocktails achter de bar. Bron: NBTC

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht




Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht



Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid