Nederlandse “ruige” koks achter het fornuis in Parijs

Omnivore Foto Stanislas Liban

Festival - Op uitnodiging van Food Festival Omnivore verschijnen op 10, 11 en 12 maart drie Nederlandse topchefs op het podium in Parijs.

Omnivore is een jaarlijks terugkerend festival voor foodies dat in Parijs en in andere wereldsteden wordt georganiseerd. Nederland is dit jaar verkozen tot gastland.

Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Thijs Meliefste (Meliefste, Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker (Pure C, Cadzand) zijn door het festival uitverkozen om in gastronomie-land Frankrijk voor het voetlicht te treden. De organisatie van het festival spreekt vol lof over de nieuwe generatie Nederlandse chefs, die ze als ‘ruig’ bestempelen en benoemde Nederland tot gastland.

Niet alleen topchefs treden aan op het festival. Ook Samuel Levie & Geert van Wersch (Brandt & Levie), Marike van der Werff (Abraham Kef), Wouter Bosch (Rosalia’s Menagerie) en Andrew Nicholis (Pulitzer) zijn uitgenodigd om presentaties te geven. De één produceert biologische worst, de ander is gespecialiseerd in geraffineerde kazen of maakt cocktails achter de bar.

Bron: NBTC

Auteur: Steffen van Beek