Nederlandse wijnen goed en populair


Wijnen - Regent, Johanniter of Cabernet Courtis; het zijn wijnsoorten in opkomst. Niet alleen de liefhebber koopt vaker een flesje van deze druivensoort bij de speciaalzaak, ook Sterrenrestaurants schenken graag de druivensap uit de Betuwe. Wijnmaker Diederik Beker (28) versloog recentelijk met zijn LingeWit Johanniter 134 concurrerende Johanniters uit Europa. Midden in een door appel- en kersenteelt omgeven gebied ligt zijn wijngaard van zes hectare, goed voor een jaarproductie van maximaal 20.000 flessen wijn per jaar. De druivenstokken op het land van Beker zijn van bijzondere rassen. Ze zijn beter bestand tegen het koude Nederlandse klimaat en minder gevoelig voor meeldauw — een schimmelziekte die goed gedijt in vochtige klimaten. Dat staat garant voor duurzame wijn. Volgens Edger Groeneveld, sommelier bij Het Koetshuis in Bennekom, behoort de wijn van Beker bij de absolute top van ­Nederland. “Prijzen winnen is leuk, maar de waarheid komt uit het glas”, zegt hij tegen het FD. De wijnkenner schenkt meer Nederlandse wijnen. Volgens Groenveld is het een ontwikkeling waar steeds meer gasten open voor staan. Ook andere Sterrenrestaurants schenken de wijnen uit de Betuwe van Beker: Kasteel Heemstede in Houten en La Provence in Driebergen. Bron: FD

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid