Nestlé krijgt advies Raad van Kinderen over gezond eten voor kinderen


Voeding – Ook Nestlé gaat gebruik maken van een Raad van Kinderen. Het Zwitserse levensmiddelenconcern heeft in Nederland haar eigen raad geïnstalleerd om advies te krijgen over wat zij kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Het initiatief past bij de ambitie van het bedrijf om 50 miljoen kinderen te helpen gezonder te leven tegen 2030. De Raad van Kinderen bij Nestlé valt onder het Healthier Kids programma. De raad heeft inmiddels de adviezen aan Nestlé gepresenteerd. Het belangrijkste advies is dat Nestlé duidelijker kan aangeven hoe (on)gezond iets is. De raad was van mening dat je op die manier gemakkelijker een bewuste en gezonde keuze kunt maken. Eenvoudige informatie helpt kinderen. Door op de verpakking aan te geven hoe lang te moet fietsen of lopen om een bepaalde hoeveelheid calorieën te verbranden, maakt het voor kinderen duidelijker. De Raad van Kinderen opperde ook voor de komst van een app, waarmee spelenderwijs is te leren op welke wijze je kunt komen tot een gezonde balans in voeding. Alle adviezen die er de afgelopen maanden zijn gedaan door de Raad van Kinderen worden door Nestlé de komende tijd uitgewerkt en daar waar mogelijk doorgevoerd. Bron: @FoodClicks Voeding – Ook Nestlé gaat gebruik maken van een Raad van Kinderen. Het Zwitserse levensmiddelenconcern heeft in Nederland haar eigen raad geïnstalleerd om advies te krijgen over wat zij kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Het initiatief past bij de ambitie van het bedrijf om 50 miljoen kinderen te helpen gezonder te leven tegen 2030. De Raad van Kinderen bij Nestlé valt onder het Healthier Kids programma. De raad heeft inmiddels de adviezen aan Nestlé gepresenteerd. Het belangrijkste advies is dat Nestlé duidelijker kan aangeven hoe (on)gezond iets is. De raad was van mening dat je op die manier gemakkelijker een bewuste en gezonde keuze kunt maken. Eenvoudige informatie helpt kinderen. Door op de verpakking aan te geven hoe lang te moet fietsen of lopen om een bepaalde hoeveelheid calorieën te verbranden, maakt het voor kinderen duidelijker. De Raad van Kinderen opperde ook voor de komst van een app, waarmee spelenderwijs is te leren op welke wijze je kunt komen tot een gezonde balans in voeding. Alle adviezen die er de afgelopen maanden zijn gedaan door de Raad van Kinderen worden door Nestlé de komende tijd uitgewerkt en daar waar mogelijk doorgevoerd. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht



Drie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken

Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.

Lees bericht

‘Informatie over gezonde voeding voor veel Nederlanders verwarrend’

Onderzoek - Ruim 30% van de Nederlanders vindt informatie over gezonde voeding verwarrend. Mensen weten niet of koolhydraten slecht zijn, of ze genoeg eiwitten eten en vragen zich af of vleesvervangers echt gezond zijn. Meer dan de helft van de 1000 ondervraagde Nederlanders heeft wel behoefte aan betrouwbare informatie over gezonde voeding.

Lees bericht



Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid