Nieuw: Biologische Snackweek

CampagneNa de Nationale Week van de Friet en de Week van de Kroket krijgt Nederland nu ook de Biologische Snackweek. Het initiatief, dat volgend jaar plaatsvindt van 22 tot en met 28 februari, is afkomstig van twee cafetaria-ondernemers en wordt ondersteund door ProFri.

Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida’s Smulpaleis in Roden hielden afgelopen voorjaar in hun cafetaria’s ‘De Week van de Biologische Snack’. “Slechts een enkele collega van hen haakten aan. Desondanks werd een vervolg door de heren aangekondigd, maar tot deze week was het nog onduidelijk hoe de organisatie ervan verder op touw gezet zou gaan worden”, stelt Frans van Rooij, de initiatiefnemer van ProFri en van het Nederlands Frituurcentrum. Beide ondernemers – lid van vakvereniging ProFri – spraken deze week met hem. “Het onder de aandacht brengen van biologische snacks onder de leden en vooral het positioneren ervan richting de consument past helemaal binnen de doelstelling van de vakvereniging en de activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum”, aldus Van Rooij. Het frituurcentrum gaat beide ondernemers helpen bij de verdere organisatie van de door hun aangekondigde landelijke editie van de Biologische Snackweek.

Tijdens de komende Horecava zal de campagneweek worden geïntroduceerd. De organisatoren richten zich vooral op kwalitatieve deelname. Marco Agema: “Collega’s die toekomstbestendig aan het ondernemen zijn en willen deelnemen aan deze campagneweek, kunnen zich al aanmelden via info@biologischesnackweek.nl.”

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws