Nieuw dc Leen Menken Logitics voor HelloFresh

Bus Leen Menken

DistributieLeen Menken Logistics opent over een week een nieuw distributiecentrum in Den Haag speciaal voor HelloFresh. Mede door de sterke groei van de onlinebesteldienst van maaltijdboxen was het bestaande dc van Leen Menken in Zoetermeer te klein geworden. Dit maakte directeur eigenaar Leen Menken onlangs bekend, tijdens de netwerkbijeenkomst van Foodservice Homies in Arnhem.

Leen Menken hield in de nieuwe Pathé bioscoop in Arnhem een presentatie over zijn snel groeiende bedrijf. Als grootste onafhankelijke logistiek partner in Nederland verzorgt het bedrijf voor talloze onlinediensten de distributie en het fullfilment. Door de stijgende populariteit van deze diensten bij consumenten en MKB-bedrijven heeft Leen Menken Logitics de afgelopen jaren een forse groei gerealiseerd.

HelloFresh is in 2011 in Nederland gestart door Maartje Frederiks. Sinds januari 2015 levert het bedrijf ook maaltijdboxen aan Vlaamse en Brusselse huishoudens. Ook is het sinds een aantal maanden de enige maaltijdboxleverancier die levert op de Waddeneilanden. Recent breidde het bedrijf uit met de Ontbijtbox. In deze box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt voor 5 dagen ontbijt. In de afgelopen periode heeft HelloFresh een dermate sterke groei gekend dat de logistieke verwerking in het dc in Zoetermeer te krap werd. Vandaar dat nu een nieuw dc in Den Haag wordt geopend.

Foodservice Homies is een initiatief voor alle foodservice professionals, door de hele keten heen, van producent tot eindverbruiker. Foodservice Homies wil de samenwerking in de keten stimuleren, mensen van elkaar te laten leren en passie terug te brengen in de foodservicemarkt. De netwerkclub organiseert daartoe bijeenkomsten en masterclasses. Recent werd mede daarvoor ook een samenwerking opgezet met het Foodservice Instituut Nederland (FSIN).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek