Nieuw horecaplatform ‘Huisgemaakte Taart’

Dr. Oetker en Koopmans Professional lanceren nieuw platform

Platform – Dr. Oetker Professsional en Koopmans Professioneel hebben het initiatief genomen voor een nieuw platform dat ondernemers handvatten moet geven om succesvol te zijn met huisgemaakte taart & desserts. Het online bakplatform www.huisgemaaktetaartopdekaart.nl inspireert, adviseert en moet horecaondernemers helpen.

Het plaform zit vol recepten, tips voor foodstyling en adviezen voor bijvoorbeeld het bewaren van gebak, het verbeteren van rendement en het voorkomen van waste. Het zelf maken van gebak en desserts moet rendabel zijn, aldus de initiatiefnemer, reden om het platform te starten. Daarnaast merkten de twee bedrijven een toenemende druk op kennis en tijd in de keuken. Sandra van Ruiten, Product Manager bij Dr. Oetker Professional: “Wij begeleiden diverse grote horecaklanten om huisgemaakte taart te integreren binnen de mogelijkheden van hun keuken. Deze kennis willen we nu beschikbaar maken voor alle horecabedrijven die open staan voor huisgemaakt. Centraal staan daarom oplossingen met een optimaal gebruiksgemak en een ambachtelijk eindresultaat”.

Het platform moet groeien en is nog volop in ontwikkeling. De bedoeling is om het platform met de sector verder te verrijken. Er wordt daarom ruimte geboden op het platform voor horecabedrijven om hun eigen tips en ervaringen met huisgemaakte taart en desserts te delen. Ondernemers kunnen hun eigen menukaart presenteren, recepten voor stellen of tecnische vragen stellen. Ook fabrikanten die kennis bij willen dragen of deel willen nemen in het platform kunnen contact opnemen met Dr. Oetker Professional.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek