Nieuw horecaplatform voor aanbestedingen bij overheid

Model van overheidsopdrachten van TenderXL

Platform – TenderXL is een nieuw platform voor ondernemingen en tendermanagers in de horeca die zaken willen doen met overheid. Het platform is opgezet door Trias Politica Advies, een initiatief van Ireen Boon.

Volgens Boon hikken veel bedrijven aan tegen een aanbesteding, omdat het tijdrovend is en veel papierwerk vraagt. TenderXL moet dat eenvoudiger maken, door alle aanbestedingen overzichtelijk neer te zetten en een compleet overzicht te bieden van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden.

Jaarlijks koopt de overheid voor 73 miljard euro in bij het bedrijfsleven. Reden genoeg om serieus naar te mogelijkheden bij aanbestedingen te kijken.TenderXL zegt ook rechtstreeks zaken te kunnen doen met de overheid. Het platform combineert daarbij relevante informatie over concurrenten met een overzicht van toekomstige aanbestedingen: overheidsopdrachten die nog moeten worden voorbereid en waar bedrijven dus nog invloed op hebben. TenderXL plaatst daarnaast ondernemingen op de voorkeurslijsten van gemeentes en geeft een melding wanneer de concurrent een tender wint.

Ireen Boon is oprichter van public affairsbureau Trias Politica Advies. De afgelopen jaren heeft zij bedrijven geadviseerd hoe zaken te doen met de overheid. Deze kennis is nu samengebracht in de opzet van het platform.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek