Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven opgericht

Voorlopig bestuur van de nieuwe branchevereniging saunabedrijven

Leisure – Vandaag is de kick-off van een nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche. Het voormalig bestuur van Sauna & Wellness Nederland heeft samen met een groot deel van haar leden besloten om te komen tot deze nieuwe vereniging. De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) is opgericht om de belangen te behartigen van alle bedrijven in deze branche.

De VNSWB gaat zich onder andere inzetten voor werkbare wet- en regelgeving, adequate opleidingen en imagoversterking, zoals de positieve gezondheidseffecten van wellness. Andere noodzaak voor een belangenvereniging is de groeiende populariteit die de sauna- en wellnessbranche op dit moment geniet.

De VNSWB gaat een samenwerking aan met Koninklijke Horeca Nederland. De ondernemingen die actief zijn binnen de sauna- en wellnessbranche, ongeacht de grote van de exploitatie, kunnen zich aansluiten als lid van de VNSWB en hiermee rekenen op ondernemersondersteuning en/ -vertegenwoordiging in de voor de branche relevante thema’s.

Organisatie

De vereniging telt momenteel bijna 50 leden en het voorlopige bestuur verwacht  binnen afzienbare tijd te groeien naar 75 leden. Het nieuwe bestuur VNSWB bestaat uit:

•             Hans Dolman (Thermen Bussloo)

•             Pieter Bunt (Sauna Het Friese Woud)

•             Hans Lebbink (Sauna Drome & Sauna de Heuvelrug)

•             Frank van den Bruele (Spa Sport Hotel Zuiver)

•             Peter Hölscher (International Wellness Resorts)

•             Dirk Jan Meijer (Livingwell)

Bron: KHN

Auteur: Steffen van Beek