Nieuwe Foodmaster Boskoop profiteert van synergie met supermarkt

De bakwand van de nieuwe Foodmaster vestiging in Boskoop

Convenience - In Boskoop (ZH) heeft onderneemster Loes Helling een nieuwe vestiging van cafetariaformule Foodmaster geopend. De Foodmaster is gevestigd in een pand waarin ook een Hoogvliet supermarkt zit. Dit levert volgens de onderneemster veel synergievoordelen op.

De nieuwe Foodmaster Boskoop is gevestigd in een pand waarin ook een Hoogvliet supermarkt zit. Onderneemster Helling ziet hier veel voordelen in. “Ik denk dat de supermarkt en de Foodmaster elkaar versterken. Mensen combineren het doen van boodschappen met het halen van eten. Dit scheelt hen tijd, want ze hoeven nu slechts één keer de deur uit.” Bij een van haar vorige werkgevers lag ook een supermarkt tegenover het filiaal. “Wat vaak voorkwam, was dat mensen eten kwamen bestellen en vervolgens zeiden: ik doe nog even boodschappen, dus ik kom het zo halen. Twee vliegen in één klap dus.”

Traditie
Werken in de horeca is Helling met de paplepel ingegoten. Nadat zij klaar was met haar studie pedagogiek, bleef ze werkzaam in de cafetariabranche. Zelf had ze nooit verwacht dat ze een eigen zaak zou runnen, maar even geleden begon het toch te kriebelen. Daarom heeft ze op nog een aantal locaties gewerkt om zo van iedere werkwijze wat tips mee te krijgen. “Ik heb heel veel geleerd en dingen mee gepakt voor mijn eigen zaak”, aldus Helling. Foodmaster omarmt de oer-Hollandse traditie van frituur. De cafetaria werkt met kwalitatieve frites en snacks van A-merken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk