Nieuwe online supermarkt Crisp gaat voor lokaal, vers eten

De oprichters van Crisp

Online supermarkt – Vanaf vandaag is Nederland een nieuwe online supermarkt rijker. Crisp onderscheidt zich als partij om het mensen die van vers en lokaal eten houden het leven gemakkelijker te maken door het doen van de boodschappen bij de speciaalzaken uit handen te nemen.

Volgens de initiatiefnemers is er een markt voor een dergelijke dienst naast andere, nieuwe partijen als Picnic en Marqt. Een test afgelopen september onder honderden proefklanten wees uit dat er ook economisch draagvlak is voor het initiatief.

’s Nachts

Het bestellen gaat via een app en, omdat er ’s nachts wordt gewerkt, worden de producten de volgende dag door heel Nederland thuisbezorgd. Alles wordt ook vers opgehaald bij de producenten, zodat er geen voorraden worden aangehouden. Zo komen de mosselen uit Zeeland van familiebedrijf Neeltje Jans, de witlof van teler Huisman uit Benningbroek, de Hollandse Noordzee schol van de TX36 vissersboot van Jan en Jaap van Vis en handgemaakte worstenbroodjes van Remco Beekman uit Brabant.

Oprichters

Crisp is opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg, René Bink en Eric Klaassen. Tom was co-founder van Westwing, de succesvolle internationale e-commerce formule die onlangs naar de beurs ging. Michiel heeft tien jaar ervaring bij Ahold. René is opgegroeid op een boerderij en was directeur van groothandel in lokale versproducten StreekSelecties BV. Eric startte het digital strategy adviesbureau BLOOM en in die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de groei van enkele van de meest toonaangevende apps en digitale platformen in Nederland. Samen delen ze een hang naar innovatie en goed, lekker eten.

De levering van Crisp is landelijk en zes dagen per week. Bestellingen voor 22.00 uur worden de volgende avond in een 1-uurs tijdvak thuisbezorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek