Niven Kunz maakt sterrengerecht van friet van McDonald’s


Fatservice – Topchef Niven Kunz heeft van de aardappel die gebruikt wordt voor de frietjes van McDonald’s een sterrengerecht gemaakt. De culinaire actie van de chef kok maakte onderdeel uit van de nieuwe food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, waar in de eerste aflevering van 2017 de frietjes van de fastserviceketen centraal staan. Na vier succesvolle afleveringen in 2016 met verschillende chef koks gaat nu topchef Niven Kunz, eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Niven in Rijswijk, aan de slag met de ingrediënten die worden gebruikt voor de friet van McDonald’s. Voordat hij aan deze challenge begint, onderzoekt hij eerst samen met Hugo Kennis, tv-kok en 24Kitchen-presentator, waar de aardappelen vandaan komen en hoe de Franse Frietjes worden gemaakt. Zij gaan daarvoor naar aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer in Kruiningen, die de Franse Frietjes voor McDonald’s in Nederland maakt. Met uitsluitend de ingrediënten (de Innovator aardappelen, zout,  plantaardige olie en als extra toevoeging uit de McDonald’s keuken: peper, room en bacon strips) verrast Niven zijn gasten met een luchtige aardappelmousseline. Voor een cheftwist voegt hij slechts een klein beetje bieslook en truffel toe. De food documentaireserie Kwaliteit & Herkomst is een serie afleveringen waarin de kwaliteit en (lokale) herkomst van de ingrediënten van de fastserviceketen centraal staan. Topchefs kunnen zelf in de keten zien waar de ingrediënten vandaan komen en hoe deze verwerkt worden, voordat zij er zelf mee aan de slag gaan. Bron: McDonald’s/@FoodClicks Fatservice – Topchef Niven Kunz heeft van de aardappel die gebruikt wordt voor de frietjes van McDonald’s een sterrengerecht gemaakt. De culinaire actie van de chef kok maakte onderdeel uit van de nieuwe food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, waar in de eerste aflevering van 2017 de frietjes van de fastserviceketen centraal staan. Na vier succesvolle afleveringen in 2016 met verschillende chef koks gaat nu topchef Niven Kunz, eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Niven in Rijswijk, aan de slag met de ingrediënten die worden gebruikt voor de friet van McDonald’s. Voordat hij aan deze challenge begint, onderzoekt hij eerst samen met Hugo Kennis, tv-kok en 24Kitchen-presentator, waar de aardappelen vandaan komen en hoe de Franse Frietjes worden gemaakt. Zij gaan daarvoor naar aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer in Kruiningen, die de Franse Frietjes voor McDonald’s in Nederland maakt. Met uitsluitend de ingrediënten (de Innovator aardappelen, zout,  plantaardige olie en als extra toevoeging uit de McDonald’s keuken: peper, room en bacon strips) verrast Niven zijn gasten met een luchtige aardappelmousseline. Voor een cheftwist voegt hij slechts een klein beetje bieslook en truffel toe. De food documentaireserie Kwaliteit & Herkomst is een serie afleveringen waarin de kwaliteit en (lokale) herkomst van de ingrediënten van de fastserviceketen centraal staan. Topchefs kunnen zelf in de keten zien waar de ingrediënten vandaan komen en hoe deze verwerkt worden, voordat zij er zelf mee aan de slag gaan. Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht



McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht


McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid