‘Noma-bakker’ opent zijn bakkerij in Kopenhagen


Bakkerij - Richard Hart, een van oorsprong Britse bakker, die ook het brood maakte voor restaurant Noma, heeft in Kopenhagen zijn eigen bakkerij geopend: Hart Bageri. Bij de opening was een wachtrij van meer dan driehonderd meter. Richard Hart is geboren in Engeland na een verblijf in San Francisco uiteindelijk terechtgekomen in Kopenhagen, waar hij het brood maakte voor het beroemde restaurant Noma. In Kopenhagen heeft hij – zoals hij zelf zegt – zijn plek gevonden, vandaar dat hij in Frederiksberg een eigen bakkerij is begonnen waar hij een eigen versie maakt van het Deense brood en samen met een plaatselijke bakker ook gebak. Op de locatie wil hij ook gaan experimenteren met broden en lokale grondstoffen. Bakker Hart heeft eerder gewerkt bij de internationale bakkerij Tartine en als kok in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De inspiratie, die hij daar heeft opgedaan, moet terug te vinden zijn in de nieuwe bakkerij. Inwoners van Kopenhagen hebben reikhalzend uitgekeken de eigen bakkerij van Hart en stroomden massaal toe bij de opening. De wachtrijen liepen op tot meer dan 300 meter. Bron: @FoodClicks Bakkerij - Richard Hart, een van oorsprong Britse bakker, die ook het brood maakte voor restaurant Noma, heeft in Kopenhagen zijn eigen bakkerij geopend: Hart Bageri. Bij de opening was een wachtrij van meer dan driehonderd meter. Richard Hart is geboren in Engeland na een verblijf in San Francisco uiteindelijk terechtgekomen in Kopenhagen, waar hij het brood maakte voor het beroemde restaurant Noma. In Kopenhagen heeft hij – zoals hij zelf zegt – zijn plek gevonden, vandaar dat hij in Frederiksberg een eigen bakkerij is begonnen waar hij een eigen versie maakt van het Deense brood en samen met een plaatselijke bakker ook gebak. Op de locatie wil hij ook gaan experimenteren met broden en lokale grondstoffen. Bakker Hart heeft eerder gewerkt bij de internationale bakkerij Tartine en als kok in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De inspiratie, die hij daar heeft opgedaan, moet terug te vinden zijn in de nieuwe bakkerij. Inwoners van Kopenhagen hebben reikhalzend uitgekeken de eigen bakkerij van Hart en stroomden massaal toe bij de opening. De wachtrijen liepen op tot meer dan 300 meter. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place opent tweede locatie in Denemarken

Formulenieuws - La Place opende dinsdag de deuren van het tweede restaurant in Denemarken. Het nieuwe restaurant bevindt zich op de grootste internationale luchthaven van het land. La Place had al een locatie op het treinstation in Kopenhagen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid