NVWA constateert: ‘een op vijf horecazaken op events niet in orde’
Branche - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar 783 inspecties uitgevoerd bij 59 evenementen. Dit heeft concreet geleid tot 158 maatregelen en in 20% van de inspecties bleken er zaken niet in orde te zijn. Dit meldt het NVWA in een tussenrapportage. In de meeste gevallen waar maatregelen genomen moesten worden, gaat het om het niet goed controleren van de temperatuur van bederfelijke waar. Gebruikers van deze artikelen en/of producten lopen het gevaar van voedselinfectie. Het onder controle houden van een koelkast of etenswaar onder niet geconditioneerde omstandigheden is altijd moeilijk, zeker wanneer de buitentemperaturen fors oplopen. In 54 gevallen was het zo dramatisch gesteld dat de inspectie de etenswaar onklaar moest maken. Bron: @FoodClicks Branche - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar 783 inspecties uitgevoerd bij 59 evenementen. Dit heeft concreet geleid tot 158 maatregelen en in 20% van de inspecties bleken er zaken niet in orde te zijn. Dit meldt het NVWA in een tussenrapportage. In de meeste gevallen waar maatregelen genomen moesten worden, gaat het om het niet goed controleren van de temperatuur van bederfelijke waar. Gebruikers van deze artikelen en/of producten lopen het gevaar van voedselinfectie. Het onder controle houden van een koelkast of etenswaar onder niet geconditioneerde omstandigheden is altijd moeilijk, zeker wanneer de buitentemperaturen fors oplopen. In 54 gevallen was het zo dramatisch gesteld dat de inspectie de etenswaar onklaar moest maken. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Compass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees bericht