Onderwijscateraar gaat 200 scholen verantwoorde pizza’s verkopen

Markies Catering wil leerlingen met twee mini-pizza’s verleiden tot het maken van een bewuste keuze

Catering - In samenwerking met Magioni brengt onderwijscateraar Markies Catering twee verantwoorde mini-pizza’s in haar assortiment. De bodem van de pizza’s bestaat voor een deel uit bloemkool of biet. Ook bevat de pizza meer vezels en minder verzadigd vet en suiker dan een standaard pizza.

Na een geslaagde pilot periode worden de verantwoorde mini-pizza’s in het nieuwe schooljaar landelijk doorgevoerd op zo’n tweehonderd locaties. Volgens Markies Catering is pizza het lievelingseten van veel jongeren en daarom is de introductie volgens de cateraar zeer geschikt om jongeren ‘ongemerkt’ groenten te laten eten. Met de mini-pizza wil Markies Catering de leerling verleiden tot het maken van een bewuste keuze. Magioni, ‘s werelds eerste ready made merk met pizzabodems van bloemkool en biet, is de producent van de pizzabodems.

Richtlijnen
In maart dit jaar kwam het Voedingscentrum met nieuwe richtlijnen voor gezondere kantines voor scholen. Uit onderzoek blijkt dat kantinebezoekers vaker kiezen voor gezond eten als dat wordt aangeboden. Veel bezoekers willen graag een gezonde kantine, waar ze niet te veel ongezonde verleidingen hoeven te weerstaan. Op basis van onder andere deze inzichten heeft het Voedingscentrum de nieuwe richtlijnen opgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt van deze nieuwe richtlijnen is dat de hele kantine een gezonde uitstraling heeft, terwijl leerlingen hun keuzevrijheid behouden.

Bron: Markies Catering/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk