Online reserveringen stijgen met 130%

Onderzoek - In 2014 vonden er 130% meer online reserveringen plaats dan in 2013. Steeds meer reserveringen worden onderweg gedaan. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55% ten opzichte van het jaar ervoor.Dit blijkt uit het jaarlijkse restaurant trendonderzoek van Couverts.nl, de grootste reserveringssite van Nederland.

Naast de analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants, heeft de reserveringssite dit jaar ook een enquête uitgevoerd onder zowel restaurateurs als hun gasten. Uit deze gegevens blijkt onder andere dat 15,5% het liefste gerechten uit de Franse keuken bestelt. 84% bestelt het liefste een gerecht met vlees en maar liefst 71% drinkt alcohol tijdens het etentje. Opvallend is dat 51% toch zelden of nooit naar de drankkaart kijkt bij de restaurantkeuze.

Ook de restaurantreviews op Couverts.nl zijn onder de loep genomen. De gemiddeld 8400 nieuwe reviews per maand zijn voor veel gasten een belangrijke bron van informatie. Naast algemene opmerkingen over de prijs/kwaliteit, sfeer en service is er ook een top tien samengesteld van andere aandachtspunten die in reviews worden genoemd. Stipt op nummer 1 kwam hierbij de ontvangst in het restaurant naar voren. Op nummer twee staat de oplettendheid van de bediening. Ook de kwaliteit van het vlees is veelal bepalend voor de ervaring.

Bron: Couverts.nl

Auteur: Steffen van Beek