Ook Fastned wil koffie- en broodjescorners langs de snelweg

Ook Fastned wil koffie- en broodjescorners langs de snelweg en binnenwegen Foto Roos Korthals Altes (Small).jpg

Petrol – Fastned, het bedrijf dat snellaadstations voor voertuigen in Nederland neerzet en exploiteerd, wil op een aantal locaties ook voorzieningen aanbrengen om het wachten voor de klanten te veraangenamen. Het bedrijf denkt daarbij vooral aan shoplocaties met toiletten en  koffie- en broodjescorners.

Rijkswaterstaat verstrekte eerder hiervoor geen vergunning, onder meer op basis van het argument veiligheid, maar die beslissing werd door een Amsterdamse rechter vorige maand als onvoldoende gemotiveerd beoordeeld. Rijkswaterstaat heeft daarop recent besloten in hoger beroep te gaan in deze zaak, die feitelijk nu nog draait vergunningsaanvragen voor twee locaties van Fastned, namelijk bij Hoorn aan de A7 en Velder bij de A2.

Fastned heeft momenteel 61 snellaadstations langs de snelweg en 2 stedelijke stations. Maar dit zullen er veel meer worden, want het bedrijf heeft een concessie voor 200 locaties langs de snelweg en wil ook veel meer stedelijke stations in steden bouwen de komende tijd. “Daarnaast gaan we ons netwerk uitbreiden naar Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk, laat een woordvoerster weten. "En op termijn willen we ook graag koffie, een broodje en een toilet aan onze klanten aanbieden, met name op locaties waar men moet teruglopen naar het tankstation, op deze manier willen we onze klanten meer comfort en veiligheid bieden.”

De tankstationsector heeft zich vooralnog niet uitgesproeken over de aanvragen van Fastned, hoewel deze nieuwe locaties wel zouden concurreren met de bestaande tankstationlocaties

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek