Ook Febo gaat starten met thuisbezorging

In Amsterdam en omgeving start Febo met Deliveroo

Formulenieuws – De snackbarketen Febo gaat in Amsterdam en omgeving starten met thuisbezorging. Na een proef heeft de keten gekozen voor de bezorgdiensten van Deliveroo. Uiteindelijk wil de cafetariaketen met twee bezorgpartijen samenwerken.

Febo is al sinds 2015 bezig met het voorbereiden van thuisbezorging. Het heeft daarin ook samengewerkt met Thuisbezorgd.nl. De ervaringen met thuisbezorging bij Febo zijn inmiddels zodanig dat niet alleen de kwaliteit van de producten is gewaarborgd, maar er ook sprake is van een duidelijke omzetplus. Hoeveel de omzetgroei is door het inzetten van bezorging, meldt de keten niet.

Meerdere locaties

Voor de thuisbezorging in Amsterdam en omgeving is gekozen voor samenwerking met de bezorgservice van Deliveroo, maar uiteindelijk wil de cafetariaketen met twee partijen samenwerken. Na verloop van tijd wil de keten de bezorging ook opschalen naar meerdere locaties in het land.

Golden Gifts Weeks

De start van de samenwerking tussen Febo en Deliveroo valt samen met de Golden Gifts Weeks. Dat betekent dat bij elke bestelde grillburger of kroket de tweede gratis is. Het bestellen gaat via de app, waar ook afgerekend kan worden via iDeal of PayPal. Deliveroo biedt de bestelling vervolgens aan bij een bezorger en deze neemt de producten vers bereid mee.

Wat begon als Amsterdamse banketbakkerij in de Ferdinand Bolstraat (vandaar de naam FEBO, red.) is het bedrijf nu gegroeid naar een keten van zo’n 75 cafetariabedrijven. Bezorgen binnen de cafetariawereld wordt steeds belangrijker. Ook ketens als McDonald’s en Subway zijn met bezorging gestart en boeken forse omzetgroei met deze service.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek