Ook non-alcoholische wijn wint terrein

Wel de beleving, maar niet de alcohol bij de VINADA Sparkling Rosé

Horeca -  Zo’n vaste plek als het alcoholvrije biertje heeft binnen het horeca-aanbod heeft de non-alcoholische wijn bij lange na nog niet, maar ook de alcoholvrije wijn verschijnt voorzichtig aan bij meer horecazaken op de kaart.

VINADA introduceerde recentelijk een non-alcoholische sparkling rosé. Het is ontwikkeld door Jessica van Spaendonck. Zelf houdt ze van een wijntje, maar medisch gezien is dit voor haar niet altijd een goed idee. “Dan heb je de keus: ga je iets laten of ga je op zoek naar een alternatief’’, aldus Jessica. De gedachte stimuleerde haar om een alcoholvrije wijn op de markt te brengen en zodoende gelijktijdig ook een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke bewustwording omtrent alcohol en gezondheid. Bijkomend voordeel voor de niet-alcoholische wijndrinker; naast het ontbreken van alcohol bevat de wijn ook nog eens weinig calorieën, slechts 23 kcal per 100 ml.

Aanvulling

De eerste wijn, een sparkling rosé, werd na veel research gerealiseerd. Een mousserende wijn die niet concurrerend is met het bestaande wijnaanbod wijnmarkt, maar juist aanvulling is. De wijn kent zijn oorsprong in de Spaanse wijnstreek Castilla-La Mancha en wordt gemaakt van de blauwe Tempranillo druif. De rosé wordt op precies dezelfde wijze als 'gewone wijn' geproduceerd, alleen wordt vlak voor het bottelen de wijn gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek