Overname SAB Catering door Appèl afgerond

V.l.n.r.: G. van de Ven, J. Goossens, H. van Veen, H. van Heel proosten op de overname van SAB Catering door Appel Catering

Overname – De overname van SAB Catering door het familiebedrijf Appèl BV is  afgerond. SAB Catering verkoopt de aandelen per direct aan Appèl Holding te ’s-Hertogenbosch. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl. SAB Catering valt nu samen met FM at Work als dochteronderneming onder Appèl Holding en blijft onder eigen naam opereren.

Dat beide bedrijven samengingen was al langer bekend, alleen waren er nog enkele vraagstukken op te lossen met de medewerkers. Ook de ligging van de beide bedrijfslocaties speelden in die discussie een rol. SAB Catering is gevestigd aan de rand van Amsterdam en Appel is gevestigd in Den Bosch.

Verstevigen

De overname van SAB Catering past in de strategie van Appèl om verder te groeien als bedrijfs- en onderwijscateraar in Nederland. “Door deze strategische krachtenbundeling willen wij onze positie in de cateringbranche verstevigen en verder uitbouwen,” aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appel. Vooralsnog vinden er in de aansturing van SAB Catering geen directe wijzigingen plaats, zo laat hij weten. Medewerkers op locatie blijven in dienst van SAB Catering. De komende maanden wordt er gewerkt aan een plan van aanpak om de back-office in de toekomst te integreren in ’s-Hertogenbosch, de locatie waar Appèl in oktober 2018 een nieuw pand betrok.

Groeiambitie

Eigenaar Geert van de Ven van Appèl Catering meldde bij de opening van het nieuwe pand al dat hij wilde groeien als bedrijf. De locatie langs de A2 is ook ingesteld op die groei. “Door de overname van SAB Catering groeit het omzetvolume van Appèl tot boven de 100 miljoen euro”, aldus Van de Ven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek