Overname Zwanenberg Business Unit ‘Fresh’ door Ter Beke afgerond

Overname – Zwanenberg Food Group heeft de bekend gemaakt dat de overname van de Business Unit Fresh door Ter Beke is afgerond. Dit in navolging van het persbericht dat op 1 september 2017 verscheen.

Ter Beke heeft de Business Unit overgenomen die productiefaciliteiten omvat in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze bedrijven produceren vleeswaren en specialiteiten voor de retail en de out-of-homemarkt. De Business Unit Fresh zal binnen Ter Beke zelfstandig verder gaan onder de naam Offerman.

Ter Beke

Ter Beke is een Belgische producent met een uitgebreid assortiment verse voedingsproducten. Het bedrijf produceert en verkoopt vleeswaren en koelvers bereide gerechten vanuit tien vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.300 medewerkers en realiseerde in 2016 een omzet van € 418,6 miljoen.

Zwanenberg Food Group

Bij Zwanenberg Food Group werken zo’n 1.600 medewerkers. Met een omzet van circa €400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven en snacks.  Het bedrijf beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Bron: Zwanenberg Food Group

Auteur: Steffen van Beek