Pasquinel Kolk geïnaugureerd als derde SVHMeester van Ciel Bleu

De drie SVH Meesters van Ciel Bleu

Benoeming - Pasquinel Kolk, gastheer van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns, van jongs af al een voorbeeld voor Kolk.

Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Said Maher (Het Seminar in Zenderen), SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Hij werd een dag lang in zijn eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. De commissie roemde zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap.

Kolk is sinds 2007 werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, waar hij nauw samenwerkt met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Daarmee is Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn.

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Horecaprofessionals die denken dat ze ook klaar zijn voor de hoogste graad van vakbekwaamheid, kunnen nog tot 1 april 2015 hun dossier indienen om nog voor de zomer in aanmerking te komen voor de SVH Meesterproef.

Bron: SVH Meestertitels

Auteur: Steffen van Beek