Philip Morris introduceert ‘het nieuwe roken’ met de IQOS

IQOS Foto: Philip Morris

Tabak - Tabaksreus Philip Morris komt met de IQOS, een soort elektronische sigaret, maar dan met echte tabak in een soort verkorte filtersigaret.

Het bedrijf noemt de introductie ‘het nieuwe roken’ waarbij het cruciaal is dat de tabak niet wordt verbrand, maar verhit. Philip Morris hoopt met de IQOS de dalend trend in tabak te doorbreken. De verkoop gaat maandag 3 april van start bij zo’n twintig Amsterdamse tabaksspeciaalzaken, omdat het appraat bij aanschaf wel enige uitleg vraagt. De ‘tabaksvullingen’ worden op latere termijn breed verkrijgbaar bij gemakswinkels en tankstations. Philip Morris heeft al flinke successen geboekt met het nieuwe roken in Japan. In korte tijd veroverde de IQOS daar zo’n tien procent van de markt. Wereldwijd zijn er één miljoen gebruikers en de verwachting is dat het aantal de komende tijd fors gaat toenemen.

Pen

De IQOS is een apparaat in de vorm van een pen, waarin een ‘verkorte’ filtersigaret wordt geschoven met echte tabak. Een doosje met 20 verkorte filtersigaretten gaat zes euro kosten. Deze tabak wordt verhit zodat er damp vrijkomt. Deze damp bevat echter geen teer of koolstofmonoxide. Feitelijk is het daarmee een soort rookvrije sigaret.

De IQOS-sigaret is al verkrijgbaar in Japan, Italië en Zwitserland en sinds 1 december in Groot-Brittannië. Met de introductie afgelopen weekend op de Lekkerland-beurs Convenience in Actie volgt nu Nederland. Later is ook België aan de beurt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek