Pickwick komt met assortiment Fairtrade thee voor buitenshuismarkt

Pickwick richt zich op ‘het waardevoller maken van de dagelijkse momenten met de lekkerste koffie en thee’

Thee - Pickwick introduceert maandag voor de buitenshuismarkt een assortiment theevarianten die het internationale Fairtrade keurmerk van Max Havelaar voeren. De thee wordt aangeboden in gesloten papieren envelopjes.

“Bij Jacobs Douwe Egberts Professional richten we ons op het waardevoller maken van de dagelijkse momenten met de lekkerste koffie en thee”, zegt marketing director professional Benelux Sander van der Linden. “Speciaal voor de buitenshuismarkt zit daarom onze vertrouwde thee in een nieuwe, professionele verpakking. De gesloten envelop straalt kwaliteit uit en past goed binnen een professionele omgeving waar thee drinken tot de dagelijkse waardevolle momenten hoort.”

Toekomst
Het fairtrade-logo van Max Havelaar staat prominent op de verpakkingen van het nieuwe Fairtrade thee-assortiment. Dit betekent dat de duurzaam geproduceerde thee zorgt voor betere leef- en werkomstandigheden van thee-arbeiders in ontwikkelingslanden. Via de Fairtrade premie kunnen thee-arbeiders zelf werken aan een betere toekomst. Zo kunnen zij bijvoorbeeld investeren in onderwijs en gezondheidszorg. Pickwick is ook aangesloten bij de organisatie Ethical Tea Partnership. Deze organisatie houdt toezicht op de werk- en leefomstandigheden van de mensen die wereldwijd in de theeproductie werken. Alle thee in het Pickwick assortiment komt van plantages die door deze organisatie zijn gecontroleerd.
De nieuwe Pickwick Fairtrade range bestaat uit de varianten English Tea, Earl Grey, Forest Fruit, Green Tea Lemon, Rooibos en Munt.  Pickwick Fairtrade thee voor de professionele markt is verkrijgbaar in verpakkingen van 3 x 25 theezakjes.

Auteur: Paul Peter Blonk