Picnic-bezorger live te volgen

Bezorging - Online supermarkt Picnic introduceert vandaag de boodschappenradar, waarmee klanten tot op de minuut nauwkeurig kunnen zien wanneer hun bestelling arriveert. In de app waarmee de boodschappen besteld worden is realtime te zien waar de bezorger op dat moment rijdt en hoe laat de boodschappen voor de deur staan.

s Ochtends krijgen klanten een sms waarin staat binnen welk half uur de boodschappen die dag worden bezorgd. “We kregen echter vragen van klanten of het niet nóg nauwkeuriger kon”, zegt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “Daar zijn we mee aan de slag gegaan, met als resultaat iets dat lijkt op de service van taxidienst Uber: je ziet op het scherm van je mobiele telefoon ons autootje rijden en weet dus precies hoe laat je bestelling wordt afgeleverd. Je hoeft maar een paar minuten thuis te zijn.”

Klanten

Met de app speelt Picnic volgens eigen zeggen ook in op een veelgestelde vraag van klanten: wie is toch die leuke jongen of die jongedame die mijn boodschappen bezorgt? Muller: "Op verzoek van onze klanten hebben we van elke bezorger een kort profiel toegevoegd, ze vinden het leuk om meer te weten over de persoon die bij ze voor de deur staat. Het geeft aan hoe sterk onze klanten betrokken zijn bij Picnic."
Onlangs heette Picnic de 6000e klant in Amersfoort welkom, in Leusden maken inmiddels 1000 huishoudens gebruik van de innovatieve en gebruiksvriendelijke dienst. Daarmee veroverde Picnic in vijf maanden tijd een martkaandeel van zo’n 10 procent. De bestellingen worden door 100 bezorgers met 25 elektrische wagentjes bezorgd in Amersfoort en Leusden.
 

Auteur: Martijn Louws