Picnic bezorgt eerste boodschappen in Amsterdam

Picnic start de bezorging in Amsterdam

Bezorgdienst – Online supermarkt heeft de eerste boodschappen bezorgd in Amsterdam. De duurzame, elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen gratis te bezorgen.

Picnic start in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Sinds de aankondiging enkele weken geleden schreven 7000 Amsterdammers zich in bij de websuper.

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Omdat de distributiecentra in Nijkerk en Utrecht maximaal benut worden, heeft het bedrijf onlangs een nieuw distributiecentrum geopend in Diemen. Hierdoor is er voldoende capaciteit om de klanten in Amsterdam te bedienen.

Goede infrastructuur

Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers: “Velen zeiden dat het onmogelijk was om Picnic in Amsterdam uit te rollen: te groot, te complex. Het heeft inderdaad wat tijd gekost om ook in de hoofdstad een goede infrastructuur en organisatie op te tuigen, maar we zijn er nu klaar voor.” Picnic gaat van start met ongeveer 15 wagentjes en 40 runners, de bezorgers.

wehkamp

Eerder deze maand liet Picnic ook weten te starten met het ophalen van wehkamp-pakketten als proef. Als dat project slaagt wordt ook ee proef gestart met het bezorgen van pakketten en wordt de dienst landelijk uitgerold.

Bron: Picnic

Auteur: Steffen van Beek