Pilot met verkoop vers ingevroren brood


Voedselverspilling - Onder de titel ‘Goudeerlijk Vers Ingevroren’ starten MVO Nederland, de Wageningse Jumbo-supermarktondernemer George Verberne en ondernemer-bakker Johan Pater een pilot om vers ingevroren brood te gaan verkopen. De verkoop van het ingevroren brood vindt plaats via een speciaal schap in de supermarkt en moet het verspillingen van vers brood tegengaan. Dit zogenaamde ‘Verspilling is Verrukkelijk’-schap bestond al langer en was ook gericht op het tegengaan van voedselverspilling. De verkoop van bevroren brood via dit schap is nieuw. Omdat veel klanten ook aan het einde van de dag nog vers brood willen, wordt er tot die tijd gebakken. Hierdoor lag er ook steeds brood op voorraad, dat aan het einde van de dag moest worden weggegooid of verwerkt werd tot veevoer. Invriezen Onderzoek wees uit dat consumenten in ongeveer 70 procent van de gevallen het verse brood thuis invriest. Het nieuwe ‘Goudeerlijk Vers Ingevroren’ brood lost in dat opzicht twee problemen op; minder voedselverspilling en het verse brood voor de consument is al ingevroren voor thuis. MVO “Het idee om bevroren brood te verkopen lijkt eenvoudig, maar de normale gang van zaken op de broodafdeling is om alles de hele dag beschikbaar te houden. Dit kleinschalige experiment is voor de betrokken partijen een echt avontuur”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO, de organisatie die het initiatief ondernam. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van LNV. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - Onder de titel ‘Goudeerlijk Vers Ingevroren’ starten MVO Nederland, de Wageningse Jumbo-supermarktondernemer George Verberne en ondernemer-bakker Johan Pater een pilot om vers ingevroren brood te gaan verkopen. De verkoop van het ingevroren brood vindt plaats via een speciaal schap in de supermarkt en moet het verspillingen van vers brood tegengaan. Dit zogenaamde ‘Verspilling is Verrukkelijk’-schap bestond al langer en was ook gericht op het tegengaan van voedselverspilling. De verkoop van bevroren brood via dit schap is nieuw. Omdat veel klanten ook aan het einde van de dag nog vers brood willen, wordt er tot die tijd gebakken. Hierdoor lag er ook steeds brood op voorraad, dat aan het einde van de dag moest worden weggegooid of verwerkt werd tot veevoer. Invriezen Onderzoek wees uit dat consumenten in ongeveer 70 procent van de gevallen het verse brood thuis invriest. Het nieuwe ‘Goudeerlijk Vers Ingevroren’ brood lost in dat opzicht twee problemen op; minder voedselverspilling en het verse brood voor de consument is al ingevroren voor thuis. MVO “Het idee om bevroren brood te verkopen lijkt eenvoudig, maar de normale gang van zaken op de broodafdeling is om alles de hele dag beschikbaar te houden. Dit kleinschalige experiment is voor de betrokken partijen een echt avontuur”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO, de organisatie die het initiatief ondernam. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van LNV. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

‘Alliantie wil voeding in de zorg gezonder en duurzamer maken’

Zorg - “Samen eten en drinken in de gezondheidzorg gezonder en duurzamer, oftewel ToekomstProef, maken.” Deze missie heeft een aantal partijen uitgesproken tijdens een duurzaam ontbijt op 13 september jl. bij Van Gelder Groente en Fruit Experience Center. Bedoeling is dat zoveel mogelijk partijen die actief zijn in de zorgsector, zich aansluiten om de stappen in gezonde voeding en duurzaamheid binnen...

Lees bericht



Minister Staghouwer benadrukt belang aanpak voedselverspilling

Voedselverspilling  - Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortang van de nationale aanpak tegen voedselverspilling. Daarbij benadrukt hij het belang van de samenwerking binnen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, voor het behalen van Sustainable Development Goal: 50% minder voedselverspilling voor 2030.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid