Pizzaketen Sugo opent vijfde locatie

Herman Hell en Hugo Kruijssen, oprichters van pizzaketen Sugo

Formulenieuws – Pizzaketen Sugo opende gisteren de vijfde vestiging in Nederland. Eerder opende de pizzaketen twee vestigingen in Rotterdam, eentje in Eindhoven en eentje in Amsterdam.

De horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep en Hugo Krijssen willen met hun ‘gezonde’ vierkante pizza Nederland veroveren. De pizza is volgens de bedenkers hoog in proteïnen en laag in koolhydraten. De bodem bestaat uitsluitend uit meel, water en en beetje zout en gist, maar kent vooral een gistingstijd van 72 uur. Binnen die drie dagen wordt het deeg ook nog eens tweemaal bewerkt. Hierdoor ontstaat een extra luchtige bodem.

De vestiging in Utrecht zit aan de Vredenburg, schuin tegenover Tivoli. Het interieur kent een aantal opvallende aspecten, zoals het houtwerk boven de open keuken, en de ‘beschilderde’ tafels. Alle ingrediënten zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië. Koffie, thee, wijnen en sappen zijn zoveel mogelijk fairtrade. Het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled karton.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek