Poke bowls, burrito’s, pizza’s, friet en burgers meest besteld via UberEATS

Eén op de drie bestellingen in Amsterdam werd deze zomer geplaatst door mensen die niet in Nederland wonen,vooral Amerikanen, Britten en Fransen

Bezorging - De restaurants in Amsterdam die eten en drinken bezorgen via bezorgdienst UberEATS krijgen de meeste bestellingen voor poke bowls, burrito’s, pizza’s, friet en burgers.

Dit heeft de bezorgdienst maandag bekend gemaakt. UberEATS viert deze week de start exact een jaar geleden in de hoofdstad. Inmiddels heeft de consument in Amsterdam een keuze uit meer dan 54.000 menu-items en maken meer dan 500 restaurants gebruik van de besteldienst van UberEATS. De koerier- en restaurant-partners van UberEATS zorgen ervoor dat gebruikers gemiddeld binnen 28 minuten aan hun maaltijd kunnen beginnen.

Burrito
Waar de meeste bestellingen binnenkomen voor poke bowls, burrito’s, pizza’s, burgers en is in het centrum van Amsterdam de Grilled Chicken Burrito van Salsa Shop het via UberEATS meest bestelde product. Eén op de drie bestellingen in Amsterdam werd deze zomer geplaatst door mensen die niet in Nederland wonen. Amerikanen, Britten en Fransen zijn degenen die het vaaks van de besteldienst gebruik maken.

Criteria
Ruim een jaar geleden lanceerde de bezorgservice de UberEATS app. De bezorgapp biedt consumenten uiteenlopende handigheidjes waaronder bezorgopties binnen 30 minuten en de populairste, dichtstbijzijnde opties op basis van eerdere bestellingen. Ook is het mogelijk restaurants te zoeken op basis van specifieke criteria zoals snelheid, prijs en dieet. Inmiddels is de service uitgebreid naar meer dan 40.000 restaurants wereldwijd. Na Amsterdam is UberEATS sinds half juni ook beschikbaar in Utrecht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk