PostNL bezorgt ook foodproducten in België

PostNL breidt verder uit in thuisbezorging in België

Bezorging  - PostNL breidt het foodnetwerk uit en bezorgt nu ook foodproducten in België. Ook Nederlandse bedrijven profiteren mee van deze uitbreiding. Zo kunnen de maaltijdboxen van Marley Spoon en de boodschappen van Ekoplaza via deze uitbreiding nu ook bij onze zuiderburen thuis afgeleverd.

PostNL begint in België met de thuisleveringen van de producten van supermarktketen Carrefour, die meer dan 780 vestigingen in België heeft. In de toekomst worden ook andere online foodaanbieders in de distributie meegenomen. De uitbreiding naar België, is volgens PostNL, een volgende stap in de ambitie van het bedrijf om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden.

PostNL is sinds 2014 actief met het thuisbezorgen van maaltijdboxen en andere speciale producten zoals sportvoeding en vlees. Ook in België stijgt het aantal mensen dat foodproducten online bestelt. Reden voor PostNL het bezorggebied verder uit te breiden. Vooralsnog worden de foodproducten vanuit Wilrijk vijf dagen per week in Vlaanderen en Brussel thuisbezorgd. Voor Carrefour bezorgt het bedrijf in de provincies Antwerpen en Limburg.

Foodnetwerk

Het Nederlandse PostNL heeft een apart foodnetwerk, waarmee het bedrijf voor verschillende aanbieders verse producten bezorgt. Consumenten ontvangen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen de foodproducten worden bezorgd is 30 minuten. Ook heeft het bedrijf samen met de Universiteit van Wageningen een speciale koelbox ontwikkeld, die temperatuur en de voedselveilig van de gekoelde producten garandeert. De koelbox wordt verzegeld en pas bij de deur geopend zodat de temperatuur tot en met het moment van bezorgen wordt bewaakt. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. De duurzame koelboxen kunnen daardoor tot 500 keer hergebruikt worden en foodaanbieders hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken.

Bron: PostNl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek