Principeakkoord nieuwe cao tankstations legt nadruk op investeren in mensen


Petrol - Net voor kerst hebben BETA en BOVAG met de vakbonden FNV, CNV, LBV en De Unie een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao in tankstationsector. Naast afspraken over het verhogen van het salaris ligt de nadruk in de overeenkomst vooral op het investeren in personeel. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en gaat in op 1 januari 2020. Afgesproken is dat er op 1 februari 2020 en op 1 februari 2021 een nominale salarisverhoging plaatsvindt van de salaristabellen en de feitelijke salarissen van 70 euro bruto per maand. Daarmee wordt de sector aantrekkelijker voor instromers en jongeren. Ook worden de salaristabellen aangepast aan de nieuwe wetgeving omtrent de minimumjeugdlonen. Het ‘vakvolwassen’ loon is daardoor afgebouwd van 23 naar 21 jaar, aldus de BETA in een toelichting. Generatiepact Ook zijn er afspraken gemaakt om een pilot met een generatiepact uit te voeren. Dit maakt het volgens de BETA en BOVAG mogelijk dat medewerkers vanaf 60 jaar ervoor kunnen kiezen om geleidelijk minder te gaan werken met volledig behoud van pensioenopbouw. Verder zijn er afspraken gemaakt over de persoonlijke ontwikkeling van mensen, waarbij scholing een belangrijk onderdeel uitmaakt. Tevens zijn er afspraken gemaakt om naast aandacht voor scholing ook aandacht voor ontwikkeling te hebben in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen. Alle partijen leggen het akkoord de komende weken voor aan hun achterbannen. Bron: @FoodClicks Petrol - Net voor kerst hebben BETA en BOVAG met de vakbonden FNV, CNV, LBV en De Unie een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao in tankstationsector. Naast afspraken over het verhogen van het salaris ligt de nadruk in de overeenkomst vooral op het investeren in personeel. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en gaat in op 1 januari 2020. Afgesproken is dat er op 1 februari 2020 en op 1 februari 2021 een nominale salarisverhoging plaatsvindt van de salaristabellen en de feitelijke salarissen van 70 euro bruto per maand. Daarmee wordt de sector aantrekkelijker voor instromers en jongeren. Ook worden de salaristabellen aangepast aan de nieuwe wetgeving omtrent de minimumjeugdlonen. Het ‘vakvolwassen’ loon is daardoor afgebouwd van 23 naar 21 jaar, aldus de BETA in een toelichting. Generatiepact Ook zijn er afspraken gemaakt om een pilot met een generatiepact uit te voeren. Dit maakt het volgens de BETA en BOVAG mogelijk dat medewerkers vanaf 60 jaar ervoor kunnen kiezen om geleidelijk minder te gaan werken met volledig behoud van pensioenopbouw. Verder zijn er afspraken gemaakt over de persoonlijke ontwikkeling van mensen, waarbij scholing een belangrijk onderdeel uitmaakt. Tevens zijn er afspraken gemaakt om naast aandacht voor scholing ook aandacht voor ontwikkeling te hebben in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen. Alle partijen leggen het akkoord de komende weken voor aan hun achterbannen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid