Prinses Máxima Centrum kiest voor voedingsconcept van Hutten

Hutten gaat de kinderen verleiden met de Kanjerkar

Catering  - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat in het nieuw te openen centrum in Utrecht samenwerken met Hutten. Hutten ontwikkelde een voedings- en gastvrijheidsconcept dat het beste aansloot op de visie van het oncologisch centrum.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment wordt alle kinderoncologische zorg in Nederland gecentreerd. Hutten wil als cateraar met voeding toegevoegde waarde bieden aan het herstel van deze kinderen met kanker én bijdragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Deze kwetsbare kinderen moeten we verleiden goed te gaan eten en te blijven eten. Daarom moet het eten ook vooral lekker zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden.” Hutten werkt daarom nauw samen met medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers.

Belevingswereld

Het door Hutten ontwikkelde concept werkt als volgt: op minimaal zes momenten van de dag biedt een gastvrouw (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat hij of zij wil eten en drinken. Omdat één van de uitdagingen is de kinderen te verleiden om te blijven eten, zullen de gerechten, het ontwerp van de Kanjerkar en de uitstraling van het restaurant op een aantrekkelijke manier aansluiten op de belevingswereld van het kind. Daarom zijn de gerechtjes in allerlei variaties, zoals een omeletje in de vorm van een uil, een ‘moestuintje’ met aarde van cacao, mascarpone en rood fruit, ‘Engels drop’ van rode biet, knolselderij en wortel, groenteknikkers.

a la carte

Verder eiwitrijke recepten en producten en recepten die extra energie geven voor een sneller herstel. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken. Kinderen die zin hebben in oma’s appeltaart, kunnen ook zelf daarvoor de ingrediënten bestellen. De koks van Hutten helpen de kinderen met het bakken.

Bron: Hutten

Auteur: Steffen van Beek