Prinses Máxima Centrum kiest voor voedingsconcept van Hutten


Catering  - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat in het nieuw te openen centrum in Utrecht samenwerken met Hutten. Hutten ontwikkelde een voedings- en gastvrijheidsconcept dat het beste aansloot op de visie van het oncologisch centrum. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment wordt alle kinderoncologische zorg in Nederland gecentreerd. Hutten wil als cateraar met voeding toegevoegde waarde bieden aan het herstel van deze kinderen met kanker én bijdragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Deze kwetsbare kinderen moeten we verleiden goed te gaan eten en te blijven eten. Daarom moet het eten ook vooral lekker zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden.” Hutten werkt daarom nauw samen met medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers. Belevingswereld Het door Hutten ontwikkelde concept werkt als volgt: op minimaal zes momenten van de dag biedt een gastvrouw (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat hij of zij wil eten en drinken. Omdat één van de uitdagingen is de kinderen te verleiden om te blijven eten, zullen de gerechten, het ontwerp van de Kanjerkar en de uitstraling van het restaurant op een aantrekkelijke manier aansluiten op de belevingswereld van het kind. Daarom zijn de gerechtjes in allerlei variaties, zoals een omeletje in de vorm van een uil, een ‘moestuintje’ met aarde van cacao, mascarpone en rood fruit, ‘Engels drop’ van rode biet, knolselderij en wortel, groenteknikkers. a la carte Verder eiwitrijke recepten en producten en recepten die extra energie geven voor een sneller herstel. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken. Kinderen die zin hebben in oma’s appeltaart, kunnen ook zelf daarvoor de ingrediënten bestellen. De koks van Hutten helpen de kinderen met het bakken. Bron: Hutten Catering  - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat in het nieuw te openen centrum in Utrecht samenwerken met Hutten. Hutten ontwikkelde een voedings- en gastvrijheidsconcept dat het beste aansloot op de visie van het oncologisch centrum. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment wordt alle kinderoncologische zorg in Nederland gecentreerd. Hutten wil als cateraar met voeding toegevoegde waarde bieden aan het herstel van deze kinderen met kanker én bijdragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure: “Deze kwetsbare kinderen moeten we verleiden goed te gaan eten en te blijven eten. Daarom moet het eten ook vooral lekker zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden.” Hutten werkt daarom nauw samen met medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers. Belevingswereld Het door Hutten ontwikkelde concept werkt als volgt: op minimaal zes momenten van de dag biedt een gastvrouw (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat hij of zij wil eten en drinken. Omdat één van de uitdagingen is de kinderen te verleiden om te blijven eten, zullen de gerechten, het ontwerp van de Kanjerkar en de uitstraling van het restaurant op een aantrekkelijke manier aansluiten op de belevingswereld van het kind. Daarom zijn de gerechtjes in allerlei variaties, zoals een omeletje in de vorm van een uil, een ‘moestuintje’ met aarde van cacao, mascarpone en rood fruit, ‘Engels drop’ van rode biet, knolselderij en wortel, groenteknikkers. a la carte Verder eiwitrijke recepten en producten en recepten die extra energie geven voor een sneller herstel. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken. Kinderen die zin hebben in oma’s appeltaart, kunnen ook zelf daarvoor de ingrediënten bestellen. De koks van Hutten helpen de kinderen met het bakken. Bron: Hutten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten wordt Food & Beverage-partner van DPG Media

Catering - Vanaf halverwege maart volgend jaar wordt Hutten de nieuwe partner voor het verzorgen van het aanbod Food & Beverage voor de medewerkers van DPG Media. De cateraar uit Veghel gaat dat voor de DPG-Mediamedewerkers verzorgen op drie locaties: het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Duivendrecht en de kantoren in Best en Rotterdam.

Lees bericht


Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Cateraar kan milieukosten verlagen door dierlijk eiwit te schrappen

Onderzoek - Broodbeleg zorgt binnen catering verreweg voor de hoogste milieukosten, vooral vanwege de dierlijke eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft gedaan bij cateraar Hutten en drie cateringlocaties. Belangrijk doel van het onderzoek was te kijken met welke voedingsproducten bedrijfsrestaurants hun assortiment het snelst kunnen verduurzamen. Het schrappen van dierlijk eiwit in het assortiment zorgt voor een aanzienlijke...

Lees bericht


Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten

Catering - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hebben hun samenwerking verlengd. De komende jaren blijft Hutten de cateringactiviteiten verzorgen binnen dit speciale centrum. “Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf,” aldus Jan Loeff, directeur Care &...

Lees bericht

Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid