Private label-beurs PLMA in RAI Amsterdam toont veel innovaties

Grand Chips, chips met het formaat van een 'zuurmatje'

Beurzen - De tweedaagse private label-beurs PLMA die afgelopen dinsdag en woensdag in de RAI in Amsterdam werd gehouden, liet veel nieuwe producten zien. Uit de PLMA-beurs blijkt dat Innoveren niet alleen is voorbehouden aan merkfabrikanten, hoewel die op de beurs ook ruim vertegenwoordigd waren.

Een chips die qua formaat veel weg heeft van het bij kinderen zo geliefde ‘zuurmatje’ en die niet naar aardappelzetmeel smaakt, maar echt naar chips. Het was één van de opmerkelijke innovaties op de PLMA. Maar ook Zeeuwse kroepoek gemaakt van Zeeuwse garnalen, veel vegetarische, glutenvrije, biologische en e-nummervrije producten en complete maaltijden. En een nieuwe trend: groenteburgers in uiteenlopende samenstellingen en voorzien van merk of merkloos.

Meer
Alle aangegeven trends en ontwikkelingen waren terug te vinden in het aanbod en fors ook bij menig fabrikant. Niks geen bescheiden aantal productvarianten, maar complete assortimenten en productlijnen. Zelfs zodanig dat je als bezoeker jezelf afvraagt waarom niet veel meer van die producten in de Nederlandse schappen zijn terug te vinden. Producten die ook in andere hoeveelheden en samenstellingen allemaal beschikbaar zijn voor de  foodservicesector. Wat dat betreft is ook in private label steeds duidelijker te zien dat retail en foodservice steeds meer een eenheid gaan vormen.

De foto’s geven een overzicht van een aantal opvallende productintroducties. In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de PLMA en daarnaast melding van een spectaculaire introductie.

Nog geen abonnee van @FoodClicks? Meld je hier aan en ontvang de uitgave maandelijks

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek