Promesso koffiemachine Douwe Egberts wint ‘Red Dot’ design award

De Red Dot design award gaat dit jaar naar de Promesso koffiemachine van Jacobs Douwe Egberts

Koffie - De Promesso koffiemachine van Jacobs Douwe Egberts heeft de Red Dot design award gewonnen.

De Red Dot award is de prestigieuze internationale designprijs voor het beste productontwerp van het afgelopen jaar. De vakjury maakte deze week bekend dat de Promesso koffiemachine voor de zakelijke markt, ontworpen door designbureau VanBerlo, is beoordeeld als beste productontwerp in zijn categorie. Promesso is een concept voor de zakelijke markt met een nieuwe technologie, een stijlvolle koffiemachine en een premiumkwaliteit koffie. Door zijn bijzondere vormgeving en het intuïtieve touchscreen is de Promesso eenvoudig te bedienen. De verschillende variaties kunnen naar eigen smaak worden gezet en gedronken. De koffiemachine bewaart favorieten en kent de voorkeuren van meerdere gebruikers.

Oplossing
Jacobs Douwe Egberts is de enige koffiebrander ter wereld die al decennia eigen koffiemachines ontwikkelt. Daarmee biedt het bedrijf de optimale oplossing voor de klant en de consument. Harrie Wessels, global design & innovation manager JDE Professional: “Als marktleider op het gebied van full service koffieoplossingen blijft JDE constant innoveren. Ontwerpbureau VanBerlo, waarmee we al meer dan vijftien jaar samenwerken, vult onze kennis perfect aan en vertaalt onze briefings naar het beste design. Met de Promesso koffiemachine is dat fantastisch gelukt: design en functionaliteit zijn optimaal tot in de kleinste detail doorgevoerd.”
De Red Dots Design Awards worden jaarlijks toegekend in drie hoofddisciplines: product, communication en concept, verdeeld in 31 categorieën. Dit jaar werden 5200 designs uit 57 landen beoordeeld door een 41-koppige vakjury. De internationale designprijs wordt 4 juli uitgereikt in het Aalto-theater in het Duitse Essen.

Auteur: Paul Peter Blonk