‘Protest McDonald’s tegen foodcourt aan A28 maakt weinig kans’

De kans dat Zwolle aan de A28 een foodcourt krijgt, is na een zitting van de Raad van State een stuk groter geworden (foto: Van der Linde Architecten)

Convenience - De bezwaren van restaurantketen McDonald’s tegen de komst van een groot foodcourt aan snelweg A28 bij Zwolle maken weinig kans van slagen. Dit concludeert RTV Oost na afloop van een zitting over de zaak bij de Raad van State.

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van een ‘snackparadijs’ aan de A28 bij Zwolle. Hier moeten op loopafstand van elkaar in een zogenaamde ‘foodcourt’ vestigingen komen van Burger King, Kentucky Fried Chicken, La Place en Subway. Volgens RTV Oost is de komst van de locatie met de restaurant- en broodjesformules een stap dichterbij gekomen. McDonald’s maakte bezwaar tegen de komst van foodcourt ‘De Vrolijkheid’, maar volgens de Raad van State speelt concurrentie geen rol bij het bestemmingsplan. Alleen als horecabedrijven in de omgeving hun deuren als gevolg daarvan moeten sluiten, waardoor ‘leegstand en verloedering’ ontstaat, kan dat een rol spelen. Naast McDonald’s maakten ook tientallen bewoners bezwaar tegen de foodcourt, onder meer omdat er een grote reclamemast op het complex verschijnt. De Raad van State zal ook hun bezwaar vermoedelijk afwijzen, omdat ze op meer dan zevenhonderd meter afstand wonen, aldus RTV Oost. De uitspraak is over zes weken.

Bron: RTV Oost/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk