PS in foodservice geeft inzicht in duurzaamheid

Foto: Lekker&Anders

Duurzaamheidsanalyse - PS in foodservice gaat (party)cateraars, zorginstellingen, horeca en andere afnemers laten zien hoe duurzaam ze werken. De duurzaamheid wordt bepaald aan de hand van door Raad Voor Accreditatie erkende keurmerken.

PS in foodservice verzamelt ingrediënten- en productdata van leveranciers in de foodketen. Inmiddels hebben ruim 900 producenten hun productinformatie via PS geregistreerd. Hierbij worden ook keurmerken van de producten vastgelegd. Sinds de start van de registratie in 2009 staan zo’n 195.000 producten in deze databank. Deze informatie wordt door middel van allerlei koppelingen doorgezet naar groothandels en afnemers en geeft op die manier ook duidelijkheid over de mate van duurzaamheid van het assortiment.

Op basis van deze assortimentsgegevens is te zien dat het percentages duurzame producten in de assortimenten tussen de 0 en 13% ligt. Volgens PS in foodservice is hier nog veel winst te behalen. Zeker nu de overheid met de top van voedingsmiddelenindustrie de ambitie heeft uitgesproken dat Nederland binnen 5-10 jaar wereldwijd koploper moet worden op het gebied van gezonde en duurzame voeding (Nationale Voedseltop 26 januari 2017).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek