Pulitzer ontvangt Bidfood-bestelling als proef over water

De levering voor Pulitzer van Bidfood over water

Distributie –Hotel Pulitzer in Amsterdam heeft op 7 januari een bestelling eten en drinken van Bidfood ontvangen, die was aangeleverd via een boot. Het betreft een proef van de groothandel om het vrachtverkeer in de binnenstad te verminderen.

Groothandel Bidfood onderzoekt met de poef of leveren van ongekoelde producten over het water toekomst heeft. De eisen die gemeenten stellen aan vrachtverkeer worden immers steeds strenger en zeker in steden waar voldoende grachten zijn, is vervoer over water wellicht een goed alternatief.

Elektrisch

De bestelling voor Pulitzer werd vanaf de groothandel op het Amsterdamse Food Center naar de kade vervoerd door een elektrische vrachtwagen. Daar is de bestelling overgeheveld naar een - eveneens elektrische - boot van Zoev City, een van de partners waarmee Bidfood logistieke oplossingen bekijkt.

Met de bestelling voor Pulitzer ging ook een bestelling mee voor koffiebar Brandstof. Omdat die locatie niet aan de kade ligt werd deze bestelling vanaf de boot verder gedistribueerd door bezorgnetwerk Tring Tring. Dat laatste stuk werd verrden met een elektrische bakfiets.

Minder wagens in de binnenstad

Veel horecabedrijven waaraan Bidfood in Amsterdam levert, bevinden zich in het centrum van de stad. De verkeersdrukte is er groot en bruggen en kades lijden onder het gewicht van al het verkeer. “Door ongekoelde producten met een boot te vervoeren, blijft ruimte over in de vrachtwagens. We kunnen daardoor met minder wagens de weg op”, aldus Hessel de Keijzer, vestigingsmanager van Bidfood Amsterdam en Hoofddorp en initiatiefnemer. Bidfood heeft eigen, vastgestelde milieudoelstellingen die het binnen vijf jaar wil realiseren.

Bron: Bidfood/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek