Puratos en Bakkersonline bundelen krachten

Samenwerking - Puratos, de internationale producent van ingrediënten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector, gaat samenwerken met Bakkersonline, een Belgische start-up in online-tools. De samenwerking is een belangrijke stap in de digitale transformatie die Puratos ambieert.

De samenwerking biedt de klanten van Puratos de mogelijkheid eenvoudig van start te gaan met een eigen webshop waar consumenten gemakkelijk hun bestelling kunnen plaatsen. Consumenten krijgen een overzicht van het beschikbare assortiment, productbeschrijvingen en allergeneninformatie. Ze kunnen online betalen en kiezen wanneer ze hun bestelling willen afhalen. Ondernemers kunnen er tevens een loyaliteitssysteem aan koppelen om terugkerende klanten te belonen.

De inzet van de webshop biedt zowel ondernemers als de klanten voordelen. Ondernemers kunnen hun omzet verhogen door de onlinebestellingen en de productie en voorraadbeheer efficiënter inrichten. Voor de consumenten is het vooral het gemak van online bestellen en het afhalen op het gewenste tijdstip. ‘Wij willen onze klanten innovatie leveren. Niet alleen in de kwaliteit van onze producten, maar ook in de diensten die we onze klanten verlenen’, aldus Daniel Malcorps, CEO van Puratos.

Bakkersonline

Bakkersonline werd in 2013 opgericht in Gent en heeft ruim 350 klanten, verspreid over België en Nederland. Vorig jaar werden zo’n 131.000 bestellingen geplaatst op het platform.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek