Recordaantal deelnemende restaurants bij HEERLIJK10Daagse

10 dagen heerlijk eten bij bijvoorbeeld Central Park van Ron Blaauw in Voorburg

Actieweek - De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse, die van 27 oktober t/m 5 november wordt gehouden heeft een recordaantal deelnemende restaurants. Dat laat Arthur Bassant directeur van HEERLIJK.nl weten.

Over het exacte aantal deelnemende restaurants doet HEERLIJK geen uitspraken, maar het zijn er wel enkele honderden. “Maar dit jaar is het aantal restaurants dat meedoet extreem hoog,” laat een medewerkster weten, "vandaar dat wij het groeipercentage van 34 procent wel noemen, omdat wij daar bijzonder trots op zijn".

De HEERLIJK10Daagse richt zich op het topsegment van de restaurants in Nederland. Deelnemende restaurants zijn: ’t Nonnetje** (Harderwijk), De Jonge Dikkert (Amstelveen), Parkheuvel** (Rotterdam), ’t Amsterdammertje* (Loenen a/d Vecht), De Fuik (Aalst), HanTing Cuisine* (Den Haag), De Rozario (Helmond), Katseveer* (Wilhelminadorp),’t Havenmantsje (Harlingen), Central Park by Ron Blaauw (Voorburg) en La Provence* (Driebergen-Rijsenburg).

Voorwaarde is dat er een driegangen diner van topklasse tegen een scherpe prijs kan worden aangeboden. Zo wordt een 3-gangendiner aangeboden voor  €27,50 en een 3-gangenlunch voor €22,50. Per Michelinster wordt € 10,- extra gerekend. Voor consumenten is het een uitgelezen mogelijkheid om de kwaliteit van de witte en zwarte brigade te ervaren. Dat dit niet onopgemerkt blijft, blijkt uit de zeer hoge waardering van de duizenden reviews van vorige edities met een 8,6 gemiddeld.

Bron: HEERLIJK.nl

Auteur: Steffen van Beek