Recordaantal horeca-deelnemers bij 27e editie Proef-Eet


Horeca – De 27e editie van de culinaire driedaagse, Proef-Eet, die vrijdag 31 augustus begint in de binnenstad van Enschede heeft een recordaantal deelnemers. Maar liefst  42 horecabedrijven doen mee aan het event. Nieuwkomers zijn onder meer het Japanse restaurant Tao, New York Pizza, ijssalon Van der Poel, de Turkse cateraar Ablas, restaurant Juliana, Sorrentino en Petite Boeuff . Dit jaar wordt vooral ingezet op het aantrekken van meer Duitse gasten. Ruim driekwart van de bezoekers (78 procent) kwam vorig jaar uit de stad zelf, 13 procent was afkomstig uit Twente terwijl slechts 1 procent een Duitse achtergrond had. Die inbreng moet volgens organisator Ronald Scholten hoger. Vandaar dat publicitair de focus op Münster en Osnabrück is gericht. Op het culinaire festival wordt betaald in duyten. De prijs van de duyten is sinds de invoering van de euro, elf jaar geleden, altijd hetzelfde gebleven. Dit keer wordt de prijs verhoogd van 1 euro naar 1,25 euro. 10 procent van de totale opbrengst gaat naar een goed doel. Dit keer is dat Serious Request. Bron: Tubantia

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid